A rizspuding az indiai konyha egzik jellegzetes édessége, csak ők sokkal fűszeresebben készítik, cardamom, rózsavíz, pisztácia jár bele. Én most nagyon, de nagyon gyümölcsösen készítettem.
Hozzávalók (4
személy részére): 9 dkg rizs, 8 dl tej, 4 – 5 evőkanál cukor, pici só, 1
grépfrút, 1 gránátalma.
Elkészítése: A
tejet vastag aljú edényben felforraljuk, hozzáadjuk a rizst, sózzuk,
takaréklángon puhára főzzük. Amikor a rizs megpuhult és a tejet magába szívta
hozzáadjuk a cukrot, a lángról levéve botmixer segítségével pürésítjük, hagyjuk
langyosra hűlni. A grépfrútot meghámozzuk, kifilézzük, kis darabokra tépjük, a
gránátalma magjait is kiszedjük. A gránátalma magok felét egy evőkanál hátával
kipréseljük, leszűrjük. Amikor a puding langyosra hűlt, hozzákeverjük a
grépfrútot és a gránátalma levét. Gránátalma magokkal megszórva tálaljuk.
3 megjegyzés:
Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.
Szuper! Más gyümölccsel is biztos finom. Ki fogom próbálni.
Természetesen, más gyümölccsel is működik, csak ez most itt a téli szezonban ezzel készült, de el tudom képzelni színben meg ízben áfonyával pl :)
Megjegyzés küldése