Hozzávalók (5 – 6 személy számára): 1 tyúk
java, 1, 5 kg krumpli, 0, 5 liter paradicsomlé, só, bors, 1 evőkanál liszt,
pirospaprika, szárított petrezselyem- és zellerlevél, kevés olaj.
Elkészítése: Ebben a receptben a húst nem
külön főzzük, hanem a húslevesben főtt húst tálaljuk a krumplival és a
paradicsomszósszal, így tanultam nagymamámtól, édesanyámtól, így semi sem megy
kárba, és egyszerre megvan a leves és a második is.
Tehát a húst puhára főzzük a húslevesben,
amikor a levest leszűrjük, a húst félretesszük, melegen tartjuk.
A krumplit héjában megfőzzük, amikor
langyosra hűlt nagylyukú reszelőn lereszeljük. A pirospaprikát kissé
megfuttatjuk kevés olajon, vigyázva, hogy ne égjen meg, hozzáforgatjuk a
lereszelt krumplit, sózzuk, összemelegítjük.
A lisztet rózsaszínre pirítjuk kevés
olajon, felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, a szárított zöldekkel fűszerezzük,
besűrítjük. A melegen tartott főtt húst a krumplival és a paradicsomszósszal
tálaljuk.
2 megjegyzés:
Mi is szeretjük ezt az összeállítást, igaz inkább törtkrumplival vagy krumplipürével. Érdekes a reszelt krumpli, nekem ez újdonság, de nagyon tetszik.
María, köszi :) Egyszer ha lesz kedved próbáld ki ezt a krumplit, nagyon finom.
Megjegyzés küldése