Hozzávalók: 50
dkg liszt, 7 tojássárgája, 3 dkg
élesztő, 3 dl tej, 3 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott margarin, só. A diós
töltelékhez: 20 dkg darált
dió, 10 dkg cukor , 20 dkg
margarin. A fahéjas töltelékhez: kb 10 dkg fahéj, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin. A locsoláshoz: Fél
liter langyos tej, 5 evőkanál cukor.
Elkészitése: A
hozzávalókból a margarin kivételével közepes keménységű tésztát gyúrunk,
fakanállal jól kidolgozzuk, végül beledolgozzuk az olvasztott margarint is. Fél
óráig meleg helyen pihentetjük. Közben
előkészitjük a tölteléket. A dióshoz a margarint elkeverjük a cukorral és a
darált dióval. A fahéjashoz a fahéjat elkeverjük a cukorral. Amikor megkelt a tészta 3 részre osztjuk,
egyenként vékonyra nyújtjuk, tetszés szerint megkenjük a töltelékkel (a fahéj
rászórása előtt a kinyújtott tésztát megkenjük a margarinnal), összesodorjuk és
két újjnyi szeletekre vágjuk, kivajazott tepsibe helyezve még keveset hagyjuk
kelni, majd előmelegitett sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Amikor félig
megsült meglocsoljuk a cukros tejjel, majd még visszatesszük sülni.
2 megjegyzés:
Ezt én is nagyon szeretem!
Katalin, én is, köszi :)
Megjegyzés küldése