Hozzávalók:
- 8 - 10 bodzarózsa
- 30 - 40 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 felszeletelt citrom
- 1 kávéskanál citromsó
- 3 l víz
A cukrot, a citromsót egy háromlitres üvegbe öntöttem, rátöltöttem a vizet, és addig kavargattam amíg a cukor elolvadt. Ekkor beletettem a bodzarózsákat és a karikákra vágott citromot. Én másfél napot érleltem, de lehet két napig is. Tiszta üvegbe töltöttem, és fogyasztásig a hűtőszekrényben tárolom.
5 megjegyzés:
Az en lanyom mar miota fuja hogy csinajak bodzaitalt neki:)) nagyon finom!
Foarte buna socata! as bea fara oprire...:)
O zi frumoasa!
Anyukám a hétvégén megdobott egy üveggel. :) Remélem nem fog megromlani, ez is ilyen pár napon belül elhasználandó. :) De mi az a citromsó?
Én is szoktam készíteni, nagyon szeretjük :)
Én meg hiába imádom, nekem nem készít senki :(( Sajnos csak a bolti bodza szörpöt iszom..
Megjegyzés küldése