2020. október 14., szerda

Zöldborsós omlett

 Állítólag Szilvási Lajos említi ezt az ételt egyik regényében. Egyszerű és finom :)

Hozzávalók ( 2 személy részére): 4 tojás, 2 evőkanál tejszín, 5 dkg zöldborsó (konzerv), só, bors, kis csokor petrezselyemzöld, olaj.

Elkészítése: A sütőt 180 fokra előmelegjtjük. A tojásokat sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tejszínt, habosra verjük. Egy fém nyelű serpenyőben az olajat felforrósítjuk, beleöntjük a felvert tojást, hagyjuk kocsonyásra sülni, rászórjuk a lecsepegtetett zöldborsót, majd az előmelegített sütőben készre sütjük. Kettőbe hajtva tálaljuk, megszórjuk a finomra aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: