2020. október 17., szombat

Őzlábgomba alapú pizza

 Lánytesómék sok - sok őzlábgombát szedtek, s felét nekünk adták, abból készült ez a finom hamis pizza. Látványra nem olyan mutatós, de nagyon finom.

Hozzávalók ( 3 személy részére): 9 nagyobb őzlábgomba kalap, 10 dkg vaj, kevés olaj, 9 evőkanál olívabogyós paradicsomszósz, 15 dkg füstölt sajt, 10 dkg préselt sonka, 1 paprika, 9 koktélparadicsom, 1 hagyma, só, bors.

Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a sonkát és a paprikát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat kettőbe szeljük. A hagymát karikára vágjuk. A gombákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A kalapok tetejét megkenjük kevés olajjal, majd minden gomba lemezes felére két aprócska kocka vajat teszünk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük egy evőkanál paradicsomszósszal, megszórjuk a reszelt sajt felével, rászórjuk a sonkát, paprikát, koktélparadicsomot, hagymát, majd a tetejére a megmaradt sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések: