Isteni finom ez a sütemény, amely a bolti fornettihez hasonlít, percek alatt elkészül, gyors vendégvárónak is kitűnő.
Hozzávalók: 40 dkg bolti leveles tészta, 5 alma, 1 maréknyi mazsola, 2 evőkanál barna cukor, 2 teáskanál fahéj, 1 tojás, 3 evőkanál fahéjas cukor.
Elkészítése: Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, megszórjuk a cukorral, a fahéjjal, felforraljuk, hozzáadjuk a mazsolát, kavargatva addig főzzük, míg az alma kissé megpuhul. A leveles tésztát egyforma négyszögekre vágjuk, megkenjük a felvert tojással, a közepére helyezünk egy teáskanál almát, háromszög formára kettőbe hajtjuk, a széleket picit összenyomogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, a tetejét is megkenjük tojással, megszórjuk a fahéjas cukorral, 200 fokra előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük, langyosan tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése