2020. október 21., szerda

Tehéntúrós, almás puffancs

Almás, tehéntúrós, belül puha, kívül ropogós sütike. Igati őszi finomság a fahéjas cukorral a tetején.

Hozzávalók(kb 20 darabhoz) 20 dkg tehéntúró, 7 dkg cukor, 25 dkg liszt, 1 tojás, 6 dkg vaj, 1 teéskanál sütőpor, 1 tasak vaníliás cukor, pici só, 15 dkg alma, 3 evőkanál fahéjas cukor.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A tehéntúrót elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, a megolvasztott vajjal, a tojással, a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a nedves részhez dolgozzuk. Ezután hozzáadjuk az almát, ha szükséges még pici lisztet adunk hozzá, mert az almától kissé nedves lesz. A tésztából teáskanálnyi darabokat szaggatunk, nedves kézzel gombóccá frmáljuk, kissé ellapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távol helyezzük, mert sütés közben megnőnek, megszórjuk a fahéjas cukorral, 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések: