2020. október 9., péntek

Pikáns édesburgonya krémleves

 Egyszerű, finom :)


Hozzávalók ( 4 személy részére): 1 kg édesburgonya, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél teáskanál ( vagy ízlés szerinti) chilipor, só, kevés olívaolaj.

Elkészítése: Az édesburgonyát héjastól kettőbe vágjuk, tepsibe helyezzük, picit megsózzuk, meglocsoljuk olivaolajjal, alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük, majd a héjából kivájjuk. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, megdinszteljük, megszórjuk a chiliporral, felöntjük kb 1 liter vízzel, puhára főzzük, hozzáadjuk a kész édesburgonyát, botmixerrel pürésítjük, ha szükséges még vízzel hígitjuk, fűszerezzük, összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: