2020. október 6., kedd

Almás, szilvás rizslisztes sütemény

Nagyon szeretem a rizslisztet használni, mindig finom, omlós lesz a végeredmény vele. Most alma és szilva került a tésztába, isteni volt. :)

Hozzávalók: 20 dkg cukor, 5 tojás, 1 dl olaj, 15 dkg rizsliszt, 10 dkg búzaliszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál kardamom, 1 citrom lereszelt héja, 3 - 4 evőkanál cukor a szóráshoz, 3 evőkanál fahéjjal elkevert cukor, 3 alma, 15 érett szilva.

Elkészítése: Az almát megmossuk, maghézát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A szilvát kimagozzuk. Mind a szilvát, mind az almát megszórjuk a fahéjas cukorral. A rizslisztet, a búzalisztet, a kardamomot és a sütőport elkeverjük. A cukrot és vaníliás cukrot hólyagosra keverjük a tojással, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan hozzákeverjük a száraz részt, míg egynemű masszát kapunk. Egy téglalap alakú kerámia tálat kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, beleszórjuk a fahéjas gyümölcsöket, a massza tetejét megszórjuk a cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 35 perc). Kihűlve szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: