2020. október 26., hétfő

Őzlábgombás, sajtos pite

 Igazán egyszerű, mégis különleges pite, svájci sajttal, erdélyi őzlábgombával.

Hozzávalók: kb 40 dkg bolti leveles tészta, 12 dkg Appenzeller sajt, 30 dkg őzlábgomba, 3 tojás, 150 ml tej, 125 ml tejföl, só, bors, pici vaj, kevés olaj, 1 kis fej hagyma.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt megpirítjuk. Egy kerámia pite formát kicsit kivajazunk, belesimítjuk a levelestésztát, a lelogó részt késsel levágjuk. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a tésztára, erre pedig elosztjuk a megpirított gombát. A tojásokat a sóval, borssal felverjük, majd hozzákavarjuk a tejfölt és a tejet, a sajtra öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések: