2020. október 8., csütörtök

Chäswähe vagyis Svájci sós, sajtos pite

 Nagy szerencsénk van, hogy a tesómék Svájcban laknak, mert mindig kapunk finom svájci sajtot meg persze csokit :) Imádjuk a lábszagú Appenzeller sajtot, önmagában s ételben is. Ez a pite is egy igazi svájci recept alapján készült, Appenzeller és Gruyere sajttal. 

Hozzávalók: kb 40 dkg bolti leveles tészta, 12 dkg Appenzeller sajt, 12 dkg Gruyere sajt, 3 tojás, 150 ml tej, 125 ml tejföl, só, bors, késhegynyi őrölt szerecsendió, pici vaj. 

Elkészítése: Egy kerámia pite formát kicsit kivajazunk, belesimítjuk a levelestésztát, a lelogó részt késsel levágjuk. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, rászórjuk a tésztára. A tojásokat a sóval, borssal, szerecsendióval felverjük, majd hozzákavarjuk a tejfölt és a tejet, a sajtra öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt készre sütjük. Langyosan vagy hidegen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: