Lehet másnak furcsa, de én most készítettem életemben először gulyáslevest. Sima gulyást nagyon gyakran készítek, de ez most készült először az én pályafutásom alatt, nagyon finom lett.
Hozzávalók ( 5 - 6 személy részére): 60 dkg marhalábszár, 5 hagyma, 4 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 40 dkg krumpli, 2 teáskanál pirospaprika, késhegynyi chilipaprika, 1, 5 teáskanál őrölt kömény, 3 babérlevél, 1 teáskanál szemes bors, só, 2 paprika, 3 paradicsom, 4 cikk fokhagyma, 4 evőkanál zsír, kis csokor petrezselyemzöld. A csipetkéhez: 1 tojás, 3 evőkanál liszt, só, pici olaj.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a zsíron, félrehúzzuk a lángról, hozzáadjuk a pirospaprikát és a chilipaprikát, felöntjük kb 2 dl vízzel, majd a vizet elfőzve zsírjára pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, sózzuk, megszórjuk a köménnyel, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a meghámozott kockára vágott paradicsomot, a kicsumázott egész paprikát, a babérlevelet, teatojásban a szemes borsot,felöntjük 2, 5 liter vízzel, lefödve 90 percet főzzük, ezután hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a kockára vágott zellert, a kockára vágott krumplit, együtt kb még 1 órát főzzük, míg a hús teljesen megpuhul. Közben elkészítjük a csipetkét, a tojást felverjük, sózzuk, hozzáadjuk az olajat, majd beledolgozzuk a lisztet, míg egynemű masszát kapunk, teáskanállal fél teáskanálnyi darabokat a levesbe szaggatunk, 10 perc alatt készre főzzük, végül a leveshez adjuk a finomra aprított petrezselyemzöldet.
1 megjegyzés:
Nagyon guszta lett a levesed, és biztos nagyon finom is volt, kívánom hogy még nagyon sokszor főzzed majd meg 😁. Én is hasonlóan készítem, csak kissebb mennyiséggel. Pont most a hétvégén volt nálunk is, most pulyka combból, abból is nagyon jó.
Megjegyzés küldése