2018. április 4., szerda

Gesztenyelisztes keksz

Nagyon finom és különleges :)


Hozzávalók (kb. 25- 30 kekszhez): 12 dkg liszt, 22 dkg gesztenyeliszt, 10 dkg finom szemcséjű barna cukor, 17 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, pici só. A diszítéshez: 5 dkg keserű csokoládé, 1 evőkanál olaj, dekorcukor.
Elkészítése: A lisztet, gesztenyelisztet, cukrot elmorzsoljuk a vajjal, sózzuk, hozzáadjuk a tojást és a tojássárgáját, nyújtható masszává gyúrjuk, 4 - 5 mm vastagra nyújtjuk, különböző sütikiszúrókkal kiszaggatjuj, 170 fokra előmelegített sütőben 10 - 13 perc alatt megsütjük. A csokoládét az olajjal gőz fölött megolvasztjuk, a kihűlt kekszekre csurgatjuk, megszórjuk a dekorcukorral.

Megjegyzés: Ha nem találunk csak nagyobb szemcsés barna cukrot kissé daráljuk le.

1 megjegyzés:

Horváth Emerencia írta...

Erdélyben is lehet vásárolni gesztenye lisztet?