Hozzávalók (2 személy részére): 15 dkg savanyú káposzta, 1 uborka, 4 tojás, 20 dkg füstölt hering filé, só. Az öntethez: 1, 5 dl kefír, 2 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál citromlé, bors, kis csokor kapor.Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, kockára vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, felszeleteljük. A savanyú káposzta levét alaposan kiszorítjuk. A hering filét szálasra tépdessük. Az előkészített hozzávalókat sózzuk, egy tálban összeforgatjuk. A kefírt elkavarjuk az olívaolajjal, a citromlével, borssal, finomra aprított kaporral. Tálaláskor az öntetet elkeverjük a salátával.
2 megjegyzés:
De jó kis halsaláta, már olyan tavaszias :-)
Én épp most fedeztem fel füstölt makrélát jó áron, kipróbálom ezt a salátát :)
Megjegyzés küldése