2016. március 4., péntek

Sajtos krumpligratin

Egyszerű, mégis nagyszerű az alábbi krumplis fogás, köretként vagy önmagában is megállja a helyét.


Hozzávalók (2 – 3 személy részére): Kb 60 dkg krumpli (ebből 3 – 4 lila krumpli), 20 dkg sajt, 3 dl tej, 1 dl tejföl, 3 – 4 cikk fokhagyma, só, bors, pici vaj.
Elkészítése: A sajtot aprólyukú reszelőn lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, mindezt össyekavarjuk a tejjel és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.  A krumplit meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, egy vajjal kikent hőálló tálba helyezzük, picit sózzuk, ráöntjük a tejes – tejfölös keveréket, előmelegített sütőben, közepes hőfokon megsütjük. Ha a teteje nagyon pirulni kezd, alufóliával lefödjük.
gyszerű, mégis nagyszerű az alábbi krumplis fogás, köretként vagy önmagában is megállja a helyét.

3 megjegyzés:

Tiffanylda írta...

Nagyon finom böjtös étel lehet. Salátával komplett fogás lehet.
Kösz a kommentet! ;) Én is ritkán járok már a blogokba, mert mindenki rászokott a Fb.-ra. Azért ott figyellek!;)

Tiffanylda írta...

Lehet, lehet, sőt valószínű, hogy nem így akartam írni! :D

Kati írta...

Tiffanylda, tudom, tudom :) Igen, nagyon jó bőjtös étel :) Köszi :)