2016. február 25., csütörtök

Sonkás, ananászos saláta

Dobozban, befőttes üvegben könnyen magunkkal vihetjük akár a munkahelyünkre is, egy kis nyár a tavaszban :)


Hozzávalók (2 személy részére): 20 dkg füstölt sonka, fél ananász, 10 dkg feta sajt, 3 - 4 jégsaláta levél, 4 - 5 mag nélküli fekete olajbogyó, kevés olívaolaj, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A sonkát két nagyobb szeletre vágjuk, kevés vizet töltve alája puhára pároljuk, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk. Az ananászt megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk. A fetát szintén kis kockákra vágjuk, a salátát laskára szeleteljük, az olajbogyót karikára vágjuk. Az előkészített hozzávalókat tetszőleges sorrendben befőttes üvegbe rétegezzük, tálaláskor öntjük rá az olívaolajat.
Megjegyzés: Természetesen az előkészített hozzávalókat egy tálban összekeverve is tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon praktikus :-) és finom is :-)

Kati írta...

Katalin, bizony :)Köszi :)