Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 25
dkg cukor, 1 tojás, 1 borospohár olaj, 1 citrom héja lereszelve, kb 2, 5 dl
tej, 1 kávéskanál rózsakő. A diszítéshez: 10 dkg dió, porcukor.
Elkeszitése: A margarint, a
cukrot, a tojást, az olajat, a citromhéjt, a tejet habosra kavarjuk, hozzáadjuk
a rózsakövet, fokozatosan belekavarjuk a lisztet, majd meggyúrjuk, míg jó
kemény tésztát kapunk. A margaréta
format felszereljük a húsdaráló gépre, átnyomva rajta a tésztát, kis
margarétákat készítünk, közepébe egy fél egy kis darab diót nyomunk,
előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük. Tálalás előtt
megszórjuk porcukorral.
4 megjegyzés:
Nagyon jó recept. De megírnád nekem, mi az a rózsakő? még sosem hallottam róla. Talán valamilyen sütőpor féle?
Köszönettel. Katalin
Kedves Katalin, koszonom :) Rozsakonek a szalalkalit nevezik nalunk. Mas nevet nem ismerem, hasonlo a sutoporhoz.
Kedves Makacska, köszönöm a gyors választ.
Így már én is ismerem.
Üdvözlettel:
Katalin
Katalin, szívesen :) Kati
Megjegyzés küldése