2016. február 13., szombat

Margaréta sütemény

Szintén nagymamámtól, a forma is az övé :)


Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1 tojás, 1 borospohár olaj, 1 citrom héja lereszelve, kb 2, 5 dl tej, 1 kávéskanál rózsakő. A diszítéshez: 10 dkg dió, porcukor. 
Elkeszitése: A margarint, a cukrot, a tojást, az olajat, a citromhéjt, a tejet habosra kavarjuk, hozzáadjuk a rózsakövet, fokozatosan belekavarjuk a lisztet, majd meggyúrjuk, míg jó kemény tésztát kapunk.  A margaréta format felszereljük a húsdaráló gépre, átnyomva rajta a tésztát, kis margarétákat készítünk, közepébe egy fél egy kis darab diót nyomunk, előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó recept. De megírnád nekem, mi az a rózsakő? még sosem hallottam róla. Talán valamilyen sütőpor féle?
Köszönettel. Katalin

Kati írta...

Kedves Katalin, koszonom :) Rozsakonek a szalalkalit nevezik nalunk. Mas nevet nem ismerem, hasonlo a sutoporhoz.

Névtelen írta...

Kedves Makacska, köszönöm a gyors választ.
Így már én is ismerem.
Üdvözlettel:
Katalin

Kati írta...

Katalin, szívesen :) Kati