Hozzávalók: 40 dkg cukor, 3 tojás, 12, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál rózsakő(szalalkáli), 2 dl tej, 40 dkg liszt. A glazúrhoz 25 dkg cukor, 8 evőkanál tej, 12, 5 dkg margarin, 5 kávéskanál kakaó. A szóráshoz kb.15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg darált dió.
Elkészítése: Az alaphoz a cukrot, a tojásokat
és a margarint habosra kavarjuk, hozzáadjuk a rózsakőt, a tejet és a lisztet,
és ezekkel is simára kavarjuk. Olajjal kikent tepsibe öntjük, előmelegített
sütőben, közepes hőfokon tűpróbáig
sütjük. Amikor kihűlt kockákra
vágjuk. A glazúrhoz a hozzávalókat összefőzzük. A kockára vágott süteményt egy
fogpiszkáló segítségével először a
glazúrba mártogatjuk, azután pedig a kókuszreszelékbe vagy darált dióba
forgatjuk. Ha a glazúr kezdene megkötni, újra megmelegítjük.
2 megjegyzés:
Elsőszülött, 32 éves fiam kedvence.:) Névnapjára elkészítettem.:)
Puszillak!
Drága Maka, sokak kedvence ez :) Szóval a fiad velem egyidős? Nem is tudtam. Puszi :)
Megjegyzés küldése