2016. június 23., csütörtök

Sajttal sült keserűgomba

Már sokszor említettem, hogy nagybátyám igen szeret gombászni, de viszont nem annyira szereti megenni, így legtöbbször nálunk köt ki amit gyűjt, nálunk pedig nem megy kárba :) Így ma reggelire sajttal sült keserűgombát ettünk, friss zöldségekből készült salátával.


Hozzávalók (4 személy számára): kb 20 dk keserűgomba, 10 dkg sajt (jelen esetben cheddár), 5 dkg füstölt lazac, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A keserűgombát alaposan megmossuk, leszárítjuk, a tönkjét eltávolítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk sajt forgácsokkal, grillen vagy gáztűzhely esetében, a nyílt láng főlé helyezett fémből készült alátéten addig sütjük, míg a gomba teteje megpirul, a sajt megolvad rajta. Amikor elkészült megszórjuk petrezselyemzölddel és kis lazac szeletkéket helyezünk rá. Forrón tálaljuk.
Megjegyzés: Friss zöldségekből készült salátát, aludtejet, natúr joghurtot kínálunk mellé.


2 megjegyzés:

Katalin írta...

De finom reggelitek lehetett! Jó is, ha az ember lánya készen kap finom erdei gombát :-) Gondolom csak a neve keserű... :-)

Kati írta...

Katalin, nem, nem csak a neve keserü, hanem van egy kis kesernyéssége ennek a fajta gombának, ezért ételekbe, mártásba, pörköltbe stb, nem.szokták tenni, hanem juhtúróval grillen vagy a kályha tetején megsütni. Egy jellegzetes erdélyi étel.