Hozzávalók: 65 dkg finomliszt, 5 tojás, 7 evőkanál sült cékla püré, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, a mélyedés szélétől befele indulva kezdjük a lisztet összedolgozni a tojással, hozzáadjuk a céklapürét, majd lassanként beledolgozzuk a lisztet, hozzáadjuk az olajat, alaposan átgyúrjuk, míg ruganyos, kézre nem ragadó tésztát kapunk.
Ezután a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, letakarjuk őket, hogy ne száradjanak ki, egyenként kinyújtjuk, olyan vékonyra, hogy az újságot elolvashassuk alatta. Tiszta terítőkre kiteregetjük a kinyújtott tésztát, míg picit száradni kezd, ekkor csíkokra összehajtogatjuk, így szeleteljük, majd szétválasztva szintén tiszta terítőkre szórjuk, szellős helyen kiszárítjuk.
1 megjegyzés:
Csodálatos színek és munka, nem esett az alma messze a fájától... ❤️
Megjegyzés küldése