Hozzávalók
(12 darabhoz): 5 dkg liszt, 17 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1, 5
teáskanál sütőpor, 2 evőkanál nyírfacukor, 2 tojás, 1 dl
olaj, 1 dl natúr joghurt, 20
dkg
mag nélküi szárított datolya.
Elkészítése:
A datolyát felöntjük annyi vízzel ami ellepi, puhára főzzük,
kézi mixerrel pürésítjük. Egy kisebb tálban a lisztet
elkeverjük a sütőporral. Egy másik edényben elkeverjük a tojást
a nyírfacukorral, a joghurttal, az olajjal. A lisztet és a
datolyapürét felváltva adjuk a folyékony masszához, alaposan
összeforgatjuk. A masszát a muffin kapszlikkal bélelt formákba
töltjük. 180
fokra előmelegített
sütőben, kb.
25
perc alatt megsütjük.
Megjegyzés:
A datolya nagyon éhes, így ha akarjuk akár el is hagyhatjuk a
cukrot ebből a receptből. A fotókon lévő muffinok szilikon
sütőformában készültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése