2019. február 24., vasárnap

Datolyás muffin

Egy fincsi finom, kissé egészségesebb muffin :) Mert már rég volt :)


Hozzávalók (12 darabhoz): 5 dkg liszt, 17 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1, 5 teáskanál sütőpor, 2 evőkanál nyírfacukor, 2 tojás, 1 dl olaj, 1 dl natúr joghurt, 20 dkg mag nélküi szárított datolya.
Elkészítése: A datolyát felöntjük annyi vízzel ami ellepi, puhára főzzük, kézi mixerrel pürésítjük. Egy kisebb tálban a lisztet elkeverjük a sütőporral. Egy másik edényben elkeverjük a tojást a nyírfacukorral, a joghurttal, az olajjal. A lisztet és a datolyapürét felváltva adjuk a folyékony masszához, alaposan összeforgatjuk. A masszát a muffin kapszlikkal bélelt formákba töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: A datolya nagyon éhes, így ha akarjuk akár el is hagyhatjuk a cukrot ebből a receptből. A fotókon lévő muffinok szilikon sütőformában készültek.

Nincsenek megjegyzések: