Édesanyám Káposztalé levest főzött, s túl sok sertés agyvelőt vettünk hozzá, fele megmaradt, abból készítettem ezt a finom lecsós sertés agyvelőt. Tudom, sokan meg sem ennék, de meg kell kóstolni előbb :)
Hozzávalók ( 4 személy részére): 40 dkg sertés agyvelő, 6 közepes hagyma, 3 evőkanál télire eltett lecsó, 2 dl házi paradicsomlé, só, bors, pirospaprika, kevés olaj.
Elkészítése: A hosszúkásra szeletelt hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a lecsót, felöntjük kevés vízzel, a paradicsomlével, beletesszük a megtiszított sertés agyvelőt, sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, néhányszor csak óvatosan megmozgatva puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Puliszkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése