Hozzávalók:
50 dkg spenót, 20 dkg
füstölt sonka,
6 - 7 cikk fokhagyma, 2 - 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl
tej, só, bors, 30
dkg sült
céklás tészta.
Elkészítése:
A
sonkát felszeleteljük, puhára főzzük, kis kockára vágjuk. A
spenótot folyó víz alatt alaposan átmossuk. Fővő vízzel
leforrázzuk, leszűrjük, késsel darabosra vágjuk. A megtisztított
fokhagymát apróra vágjuk, a forró olajon kissé megfuttatjuk,
hozzáadjuk a spenótot, megszórjuk a lisztel és felöntjük a
hideg tejjel, fűszerezzük, hozzáadjuk
a kockára vágott sonkát, néhány
perc alatt besűrítjük. A
tésztát enyhén sós vízben 3 – 4 perc alatt kifőzzük.
Megjegyzés:
Természetesen bármilyen tésztával tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése