2019. február 28., csütörtök

Sonkás spenótfőzelék sült céklás tésztával

És a házi szép piros tésztából ez készült :) Szemet gyönyörködtető nem?



Hozzávalók: 50 dkg spenót, 20 dkg füstölt sonka, 6 - 7 cikk fokhagyma, 2 - 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 5 dl tej, só, bors, 30 dkg sült céklás tészta.
Elkészítése: A sonkát felszeleteljük, puhára főzzük, kis kockára vágjuk. A spenótot folyó víz alatt alaposan átmossuk. Fővő vízzel leforrázzuk, leszűrjük, késsel darabosra vágjuk. A megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, a forró olajon kissé megfuttatjuk, hozzáadjuk a spenótot, megszórjuk a lisztel és felöntjük a hideg tejjel, fűszerezzük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, néhány perc alatt besűrítjük. A tésztát enyhén sós vízben 3 – 4 perc alatt kifőzzük.
Megjegyzés: Természetesen bármilyen tésztával tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: