2019. február 27., szerda

Sült céklás házi tészta

Ezt a csodaszép színű tésztát édesanyám készítette az én kérésemre, kézzel gyúrva, nyújtva, én csak a cékla pürésítésében és a tészta felszeletelésében segítkeztem. Ugye milyen ügyes édesanyám van?A húslevesbe a vékonytésztát is kézzel készíti amióta az eszemet tudom. Köszönöm anyu!


Hozzávalók: 65 dkg finomliszt, 5 tojás, 7 evőkanál sült cékla püré, csorrintásnyi olaj.
Elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, a mélyedés szélétől befele indulva kezdjük a lisztet összedolgozni a tojással, hozzáadjuk a céklapürét, majd lassanként beledolgozzuk a lisztet, hozzáadjuk az olajat, alaposan átgyúrjuk, míg ruganyos, kézre nem ragadó tésztát kapunk.
Ezután a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, letakarjuk őket, hogy ne száradjanak ki, egyenként kinyújtjuk, olyan vékonyra, hogy az újságot elolvashassuk alatta. Tiszta terítőkre kiteregetjük a kinyújtott tésztát, míg picit száradni kezd, ekkor csíkokra összehajtogatjuk, így szeleteljük, majd szétválasztva szintén tiszta terítőkre szórjuk, szellős helyen kiszárítjuk.


1 megjegyzés:

teller-cake írta...

Csodálatos színek és munka, nem esett az alma messze a fájától... ❤️