Hozzávalók
(4 – 5 személy részére): 80 dkg
krumpli, 30
dkg füstölt
kolbász, 1 hagyma, 1 paprika, 15 dkg reszelt sajt, só, bors, ízlés
szerinti csípős paprika, 2, 5 dl tejszín, 2 evőkanál ecet.
Elkészítése:
A kolbászt karikára vágjuk, kevés vizet töltve rá megpároljuk,
majd pirosra sütjük, félretesszük.
A
kockára vágott krumplit kb 2 liter vízben főni tesszük, amikor
felfőtt hozzáadjuk a finomra aprított hagymát, a kolbászt, a
paprikát kicsumázva, ízlés szerinti csípőspaprikát, sózzuk,
borsozzuk, együtt puhára főzzük. Amikor a krumpli megpuhult,
hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt, a reszelt sajtot,
összebuzzíntjuk, majd a tűzről levéve az ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése