Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg füstölt szalonna, 5 hagyma, 1 liter nagyobb szemű fehér paszuly, 30 dkg hámozott paradicsom konzerv, só, pirospaprika, szárított petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése:
A paszulyt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük.
A karikára vágott kolbászt felöntjük kevés vízzel, puhára
pároljuk, majd pirosra sütjük, félretesszük. A szalonnát
kakastaréj formára vágjuk, megpirítjuk, félretesszük. A finomra
aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a
pirospaprikát, a beáztatott paszulyt, sózzuk, megszórjuk a
zöldpetrezselyemmel, felöntjük annyi langyos vízzel ami jól
ellepi, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a paszuly már kezd
puhulni hozzáadjuk a paradicsomot, a kolbászt, a szalonnát, ha
szükséges még fűszerezzük, együtt készre pároljuk, ha
szükséges a vizet még pótoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése