2019. február 21., csütörtök

Kolbaszos, paradicsomos paszulypörkölt

Férfiak kedvence :)


Hozzávalók (4 – 5 személy részére): 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg füstölt szalonna, 5 hagyma, 1 liter nagyobb szemű fehér paszuly, 30 dkg hámozott paradicsom konzerv, só, pirospaprika, szárított petrezselyemzöld, kevés olaj.
Elkészítése: A paszulyt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd leszűrjük. A karikára vágott kolbászt felöntjük kevés vízzel, puhára pároljuk, majd pirosra sütjük, félretesszük. A szalonnát kakastaréj formára vágjuk, megpirítjuk, félretesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a pirospaprikát, a beáztatott paszulyt, sózzuk, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, felöntjük annyi langyos vízzel ami jól ellepi, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a paszuly már kezd puhulni hozzáadjuk a paradicsomot, a kolbászt, a szalonnát, ha szükséges még fűszerezzük, együtt készre pároljuk, ha szükséges a vizet még pótoljuk.

Nincsenek megjegyzések: