2019. február 7., csütörtök

Nyakkendő sütemény


Ennek a fánkszerű süteménynek az érdekessége, hogy alkohollal készül, de ne ijedjünk meg, az ízén nem fog érezni.


Hozzávalók( kb 25 darabhoz): 35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg whisky, 3 tojás, pici só, csorrintásnyi olaj. Olaj a sütéshez, porcukor a tálaláshoz.
Elkészítése:
  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A hozzávalókat egy tálba helyezzük, alaposan összegyúrjuk, a tésztát 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. Derelyevágóval kb 1, 5 széles csíkokra vágjuk.
  5. A tészta csíkok egyik végére lyukat vágunk.
  6. A tésztacsík másik végét nyakkendő formára áthúzzuk a lyukon.
  7. A tésztát forró olajban aranysárgára sütjük, majd megszórjuk porcukorral.


Megjegyzés: Whisky helyett pálinkát is használhatunk.


Nincsenek megjegyzések: