Ennek
a fánkszerű süteménynek az érdekessége, hogy alkohollal készül,
de ne ijedjünk meg, az ízén nem fog érezni.
Hozzávalók(
kb 25 darabhoz): 35 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg whisky, 3 tojás,
pici só, csorrintásnyi olaj. Olaj a sütéshez, porcukor a
tálaláshoz.
Elkészítése:
-
Előkészítjük a hozzávalókat.
-
A hozzávalókat egy tálba helyezzük, alaposan összegyúrjuk, a tésztát 1 órát a hűtőben pihentetjük.
-
Pihentetés után a tésztát két részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
-
Derelyevágóval kb 1, 5 széles csíkokra vágjuk.
-
A tészta csíkok egyik végére lyukat vágunk.
-
A tésztacsík másik végét nyakkendő formára áthúzzuk a lyukon.
-
A tésztát forró olajban aranysárgára sütjük, majd megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés:
Whisky helyett pálinkát is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése