2019. március 2., szombat

Csokoládés banánkenyér

Fini, fini, fini :)



Hozzávalók: 10 dkg finomliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, 12 dkg nyírfacukor, 1 dl olaj, 2 tojás, 1 citrom lereszelt héja és leve, 1 dl tej, 3 közepes érett banán, 1 alma, 5 dkg keserű csokoládé, 5 dkg zabpehely a szóráshoz.
Elkészítése: A kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát. A tojást simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a citromhéjat és a citromlét, a tejet, két darab villával összetört banánt, a héjastól lereszelt almát. Mindezt simára kavarjuk és hozzáadjuk a lisztet, az apró kockára vágott csokoládét, jól átkavarjuk. A masszát sütőpapírral bélelt kalácsformába öntjük, a harmadik banánt hosszában kettőbe vágjuk, a massza tetejére helyezzük, megszórjuk a zabpehellyel. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések: