Hozzávalók:
10 dkg finomliszt, 12 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál
szódabikarbóna, 12 dkg nyírfacukor, 1 dl olaj, 2 tojás, 1 citrom
lereszelt héja és leve, 1 dl tej, 3 közepes érett banán, 1 alma,
5 dkg keserű csokoládé, 5 dkg zabpehely a szóráshoz.
Elkészítése:
A kétféle lisztet összevegyítjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát.
A tojást simára kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a
citromhéjat és a citromlét, a tejet, két darab villával
összetört banánt, a héjastól lereszelt almát. Mindezt simára
kavarjuk és hozzáadjuk a lisztet, az apró kockára vágott
csokoládét, jól átkavarjuk. A masszát sütőpapírral bélelt
kalácsformába öntjük, a harmadik banánt hosszában kettőbe
vágjuk, a massza tetejére helyezzük, megszórjuk a zabpehellyel.
180
fokra
előmelegített
sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése