Hozzávalók ( 2 személy részére): 1 darab füstölt hering, 40
dkg (2 kisebb) cékla, 1 dl görögjoghurt,
1 teáskanál magos mustár, 1 teáskanál méz, só, bors, friss kapor, 2 maréknyi
galambbegy saláta, 1 evőkanál reszelt parmezán.
Elkészítése: A céklát megfőzzük, hagyjuk kihűlni, vékony
csíkokra vágjuk. A joghurtot elkeverjük a sóval, borssal, mustárral, mézzel,
finomra aprított kaporral. A joghurtos szószt 1- 2 evőkanál kivételével
elkeverjük a céklával, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk. A galambbegy salátát
elhelyezzük a tányéron, ráhalmozzuk a céklasalátát, befödjük a falatnyi
darabokra szeletelt füstölt heringgel, rálocsoljuk a megmaradt joghurtos
szószt, megszórjuk a friss kaporral, a
parmezánnal. Azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése