2018. február 24., szombat

Serpenyős csirkemell spenóttal, koktélparadicsommal


Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 1 kisebb póréhagyma, 10 cikk fokhagyma, só, bors, fokhagymapor, chilipehely, 25 dkg spenót, 20 dkg vegyes koktélparadicsom (piros, sárga, narancssárga), kis csokor friss kapor, kevés olívaolaj.  A tálaláshoz: 20 dkg  üvegtészta.

Elkészítése: A csirkemellet éles késsel kinyítjuk, hogy szép szeleteket kapjunk, ha túl nagyok kettőbe vágjuk, alaposan fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral, chilipehellyel.  A felforrósított olajon megfuttatunk 5 cikk finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, 6 – 7 percig együtt dinszteljük, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor már majdnem elfőtte a levét hozzáadjuk a félbe vágott koktélparadicsomokat, a megmosott spenótot, a megmaradt 5 cikk fokhagymát finomra aprítva, kb 4 – 5 percig együtt pároljuk amíg a spenót és a koktélparadicsom is éppen csak összeesik. Végül megszórjuk a finomra aprított kaporral.

Nincsenek megjegyzések: