Hozzávalók (2 személy részére): 50 dkg csirkemell, 1 kisebb póréhagyma, 10 cikk
fokhagyma, só, bors, fokhagymapor, chilipehely, 25 dkg spenót, 20 dkg
vegyes koktélparadicsom (piros, sárga, narancssárga), kis csokor friss kapor,
kevés olívaolaj. A tálaláshoz: 20
dkg üvegtészta.
Elkészítése: A
csirkemellet éles késsel kinyítjuk, hogy szép szeleteket kapjunk, ha túl nagyok
kettőbe vágjuk, alaposan fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral,
chilipehellyel. A felforrósított olajon
megfuttatunk 5 cikk finomra aprított fokhagymát, hozzáadjuk a csirkemellet,
fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, 6 – 7 percig
együtt dinszteljük, majd felöntjük kb 2 dl vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.
Amikor már majdnem elfőtte a levét hozzáadjuk a félbe vágott
koktélparadicsomokat, a megmosott spenótot, a megmaradt 5 cikk fokhagymát
finomra aprítva, kb 4 – 5 percig együtt pároljuk amíg a spenót és a
koktélparadicsom is éppen csak összeesik. Végül megszórjuk a finomra aprított
kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése