2018. február 20., kedd

Savanyú káposztás gulyás

Hagyományos és nagyon finom :)


Hozzávalók (4 személy részére): 10 dkg szalonna, 20 dkg savanyú káposzta,  20 dkg füstölt kolbász, 6 hagyma, 6 -7 krumpli, só, pirospaprika, 4 babérlevél, kevés olaj.

Elkészítése: A kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A szalonnát kakastaréj formára szeleteljük, kisütjük , a szalonnát félre tesszük.  A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük a szalonna zsírján, hozzáadjuk a pirospaprikát, a kiszorított savanyú káposztát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, puhára pároljuk.  Amikor a káposzta megpuhult hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpirított kolbászt, a szalonnát, a babérlevelet, ha szükséges még adunk hozzá vizet, együtt puhára pároljuk.

Nincsenek megjegyzések: