Hagyományos és nagyon finom :)
Hozzávalók (4 személy részére): 10 dkg szalonna, 20 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász, 6 hagyma, 6 -7 krumpli, só, pirospaprika, 4
babérlevél, kevés olaj.
Elkészítése: A
kolbászt karikára vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. A szalonnát kakastaréj
formára szeleteljük, kisütjük , a szalonnát félre tesszük. A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük
a szalonna zsírján, hozzáadjuk a pirospaprikát, a kiszorított savanyú
káposztát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, puhára
pároljuk. Amikor a káposzta megpuhult
hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a megpirított kolbászt, a szalonnát, a
babérlevelet, ha szükséges még adunk hozzá vizet, együtt puhára pároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése