Néha ilzen is kell :)
Hozzávalók (6 személy részére): 6 hot dog kifli, 6 jó
minőségű virsli, mustár, ketchup ízlés
szerint, kevés olaj a sütéshez. A párolt
lila káposztához: 25 dkg lila káposzta, 1 hagyma, 1 alma, 1 evőkanál ecet, 0,5
evőkanál cukor, kevés só, 3 – 4 evőkanál olaj, 10 dkg savanyú káposzta,
Elkészítése: A
legyalult lila káposztát sózzuk, egy órát állni hagyjuk, majd a levét jól
kiszorítjuk. A finomra aprított hagymát
üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a kiszorított káposztát, a
lereszelt almát, felöntjük annyi vízzel ami épp csak ellepi, gyakran kavargatva
puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd a cukrot feloldjuk kb 1,5 dl meleg
vízben, hozzákavarjuk az ecetet, s ezzel a páccal locsolgatva készre pároljuk,
hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt hozzákeverjük a kiszorított savanyú káposztát.
A virsliket kevés olajban megpirítjuk. A hot dog kifliket
kinyitjuk, vigyázva, hogy ne vágjuk teljesen kettőbe, kinyitva grillen vagy
forró száraz serpenyőben megpirítjuk,
vékonyan megkenjük mustárral, beletesszük a virslit, ráhalmozzuk a savanyú
káposztával elkavart párolt lila káposztát, ízlés szerint még mustárt esetleg
ketchupot adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése