Isteni finom :)
Hozzávalók ( 2 személy részére): 2 kacsacomb, 2 kacsaszárny,
1 hagyma, 1 paprika, 5 cikk fokhagyma, kevés olaj, só, bors, fokhagymapor. A
körethez: 15 dkg lencse, 50 dkg sütőtök,
2 sárgarépa, 1 kisebb édeskömény, 1 hagyma, fél paprika, 4 gomba, só, bors,
fokhagymapor, olívaolaj.
Elkészítése: A
kacsahúst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fokhagymaporral, kevés olajon
fehéredésig pirítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük,
hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, paprikát, a fokhagymát, felöntjük annyi
vízzel ami majdnem ellepi, alufóliával letakarva 180 fokra előmelegített sütőbe
tesszük, kb 2 óra alatt puhára pároljuk, majd kifödve zsírjára sütjük,
megpirítjuk.
A lencsét enyhén
sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
A zöldségeket
meghámozzuk, a sütőtököt kockára, a többit csíkokra vágjuk, sózzuk, megszórjuk
a fokhagymaporral, meglocsoljuk az olívaolajjal, 180 fokra előmelegített
sütőben pirosra sütjük. Amikor a zöldségek megpirultak, hozzáadjuk a lencsét, a tetejére helyezzük a kacsahúst, kb, 6 – 7
perc alatt a sütőben összemelegítjük.
2 megjegyzés:
Hű de guszta, szívesen megkóstolnám :-)
Katalin, bizony finom volt :) Köszi :)
Megjegyzés küldése