Hozzávalók ( 2 személy részére): 40 dkg friss vagy
fagyasztott zöldborsó, só, 3 evőkanál krémsajt. A feltéthez: 50 dkg friss tőkehal filé, só, fehérbors, fokhagymapor, 3
cikk fokhagyma, chilipehely, szárított bazsalikom, petrezselyemzöld, fekete
szezámmag, kevés olaj. A tálaláshoz: kis kockára vágott piros paprika,
édeskömény zöldje vagy kapor.
Elkészítése: A
tőkehal filét falatnyi kockákra vágjuk, a sóval, fehérborssal, fokhagymaporalr,
chilipehellyel, szárított bazsalikommal és petrezselyemzölddel fűszerezzük,
összeforgatjuk, 1- 2 órát a hűtőben pihentetjük.
A friss vagy fagyasztott zöldborsót enyhén sós
vízben pár perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, 2 – 3 evőkanál vizet adunk
hozzá, botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a krémsajtot, ha szükséges még
sózzuk.
A finomra
aprított fokhagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a fűszeres halkockákat,
4 – 5 perc alatt pirosra sütjük, az utolsó 2 percben megszórjuk a fekete
szezámaggal.
A borsópürét egy
tányérra halmozzuk, rászórjuk a sült halkockákat, kis kockákra vágott piros
paprikával, édeskömény zöldjével vagy kaporral diszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése