2018. február 27., kedd

Görög csirkeleves

Könnyed, tavaszi leves.


Hozzávalók (4 személy részére): 50  dkg csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 15 dkg rizs, 3 tojássárgája, kevés olaj, 2 citrom leve, kis kötés metélőhagyma,só.  A tálaláshoz: 6 dkg feta sajt.
Elkészítése:  A finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk, hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, együtt puhára főzzük.  Amikor a zöldség már majdnem megpuhult hozzáadjuk a rizset  is, készre főzzük. A tojássárgáját elkeverjük 2 – 3 merítőkanál levessel, majd a leveshez adjuk, egészen alacsony hőfokon  újraforraljuk, 1 – 1, 5 citrom frissen kicsavart levével savanyítjuk. Végül megszórjuk a finomra aprított metélőhagymával. Tálaláskor a forró levesbe morzsoljuk a feta sajtot, ízlés szerint citromkarikákat adunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések: