Hozzávalók (4 személy részére): 50 dkg
csirkemell, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 1 kis darab zeller, 15 dkg rizs, 3
tojássárgája, kevés olaj, 2 citrom leve, kis kötés metélőhagyma,só. A tálaláshoz: 6 dkg feta sajt.
Elkészítése: A finomra aprított hagymát üvegesre
dinszteljük az olajon, hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott csirkemellet,
sózzuk, fehéredésig pirítjuk, felöntjük kb 2 liter vízzel, felforraljuk,
hozzáadjuk a kockára vágott leveszöldséget, együtt puhára főzzük. Amikor a zöldség már majdnem megpuhult
hozzáadjuk a rizset is, készre főzzük. A
tojássárgáját elkeverjük 2 – 3 merítőkanál levessel, majd a leveshez adjuk,
egészen alacsony hőfokon újraforraljuk, 1
– 1, 5 citrom frissen kicsavart levével savanyítjuk. Végül megszórjuk a finomra
aprított metélőhagymával. Tálaláskor a forró levesbe morzsoljuk a feta sajtot,
ízlés szerint citromkarikákat adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése