Hozzávalók (2 személy részére): 1 kacsa mellehúsa (kb 60
dkg), só, bors. A szószhoz: 20 dkg
mag nélküli meggybefőtt, 3 kardamom mag, 2 csillagánizs, 1 kis rúd fahéj, (szükség
esetén 2 evőkanál barna cukor ). A körethez: 20 dkg jázmin rizs, 3 kardamom
mag, 1 csillagánizs, 5 szem fekete bors, só, kevés olaj. Vegyes saláta a
tálaláshoz.
Elkészítése: A rizst enyhén sós, bő vízben puhára főzzük,
leszűrjük. A kardamom magot,a
csillagánizst, a fekete borsot a forró olajon kissé megpirítjuk, majd
hozzáadjuk a készre főzött rizst, alaposan összeforgatjuk.
A meggybefőttet
felforraljuk, hozzáadjuk a fűszereket, ha még szükséges a cukrot, egész
alacsony hőfokon adig bugyogtatjuk, míg kissé besűrűsödik.
A kacsamell bőrét
jól leszárítgatjuk, kockásra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt felforrósítunk,
bőrös felével beletesszük a kacsamellet, 3 - 4 percig pirítjuk, majd
megfordítjuk s még 6 percig pirítjuk. Egy tányérba kiszedjük, lefödve 2 - 3
percig pihentetjük, majd szeleteljük.
A felszeletelt
kacsamellett a rizzsel, a meggyszósszal és ízlés szerint a vegyes salátával
tálaljuk.
Megjegyzés: Ha idegenkedünk a csak rózsaszínre sütött
hústól, pirítsuk egy kicsit több ideig, vagy pirítsuk át felszeletelés után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése