2018. február 19., hétfő

Tepertős tallér



Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 1 dl tej, 1 tojás, 1, 5 teáskanál sütőpor, só ízés szerint. A töltelékhez:  10 dkg ledarált tepertő
Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral,  majd  elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tejet és nyújthatóra gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adunk még hozzá. 
A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a tepertőkrémet, szorosan feltekerjük.  Fóliába csomagolva 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A kész rudakat kisujjnyi vastagra vágjuk és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).
Megjegyzés: Ne ijedjünk meg, sütés közben a krémből a zsír kiolvad, de utána hűlés közben magába szívja újra és finom omlós lesz.


2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta finom lehet! A sajtkrém nincs elírva?

Kati írta...

Szia Éva, köszi :) De igen, el volt írva, mert van ennek egy sajtkrémes változata is, s azt a receptet írtam át.s benne maradt :) Köszi, javítottam :)