Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 15 dkg margarin, 1 dl tej, 1
tojás, 1, 5 teáskanál sütőpor, só ízés szerint. A töltelékhez: 10 dkg ledarált tepertő
Elkészítése: A
lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral,
majd elmorzsoljuk a margarinnal,
hozzáadjuk a tejet és nyújthatóra gyúrjuk. Ha nagyon ragacsos lenne, akkor
kevés lisztet adunk még hozzá.
A tésztát két
részre osztjuk, mindkettőt enyhén lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra
kinyújtjuk és egyenletesen rákenjük a tepertőkrémet, szorosan feltekerjük. Fóliába csomagolva 2-3 órára vagy egy
éjszakára hűtőbe tesszük.
A kész rudakat
kisujjnyi vastagra vágjuk és 160 fokra melegített sütőben 10-15 perc alatt szép
pirosra sütjük (ne süssük túl, mert könnyen kiszárad!).
Megjegyzés: Ne
ijedjünk meg, sütés közben a krémből a zsír kiolvad, de utána hűlés közben
magába szívja újra és finom omlós lesz.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta finom lehet! A sajtkrém nincs elírva?
Szia Éva, köszi :) De igen, el volt írva, mert van ennek egy sajtkrémes változata is, s azt a receptet írtam át.s benne maradt :) Köszi, javítottam :)
Megjegyzés küldése