Hozzávalók (4 személy részére): 1 kg krumpli, 25 dkg bacon,
1 póréhagyma, kis csokor metélőhagyma, só. Vegyes saláta a tálaláshoz.
Elkészítése: A krumplit meghámozzuk, hasábokra vágjuk, sós
vízben puhára főzzük, leszűrjük. A bacont kis kockákra vágjuk, kiolvasztjuk, ha
túl sok zsírt engedne, leöntünk belőle. Egy nagyobb serpenyőben a megpirított
baconhöz hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a krumplit, ha szükséges
sózzuk, erős lángon megpirítjuk, végül hozzáadjuk a finomra aprított
metélőhgymát is. Vegyes salátával tálaljuk.
Megjegyzés: Nem baj, ha a krumpli kissé összetörik, épp
akkor a legfinomabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése