Hozzávalók: kb 20 - 25 dkg száraz csicseriborsó, 4 evőkanál tahini, 4 - 5 evőkanál olívaolaj, 5 - 6 evőkanál citromlé, 4 - 5 cikk fokhagyma, só, a csicseriborsó főzőleve. A tálaláshoz: olívaolaj, pirospaprika, egész csicseriborsó, friss kapor vagy petrezselyemzöld. A tahinihez: 10 dkg szezámmag, fél dl olaj.
Elkészítése: először elkészítjük a tahinit.
- Előkészítjük a tahini hozzávalóit: a szezámmagot, az olajat.
- A szezámmagot száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, vigyázva, hogy ne égjen meg.
- A kihűlt szezámmaghoz hozzáadjuk az olajat, késes aprítóban pürésítjük.
- A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, átmossuk, új vízben, kevés sóval puhára főzzük, kihűtjük, leszűrjük, a levét félretesszük, mert szükség lesz rá.
- Előkészítjük a humusz hozzávalóit: a megfőtt csicseriborsót, a tahinit, a citromlét, a fokhagymát, az olívaolajat.
- A csicsriborsót egy magas falú edénybe helyezzük, hozzáadjuk a tahinit, a frissen facsart citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, kb 1- 1, 5 dl - et a csicseriborsó főzőlevéből, a sót, botmixer segítségével pürésítjük. (Vagy késes aprítóban pürésítjük)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése