2011. május 1., vasárnap

Flamand csirkecomb

Ezt a receptet Madaras Rózsika nénitől, a marosvásárhelyi Continental szálloda szakácsnőjétől tanultam. Már első hallásra megszerettem, akinek tetszik az édeskés hús - gyümölcs ízvilág, annak csak ajánlani tudom. Nekünk nagyon tetszett, így még fog a mi asztalunkra kerülni, esetleg annyi változtatással, hogy tejszín helyett, tejfölt használok majd.



Hozzávalók:
  • 4 kicsontozott felső csirkecomb(az eredeti receptben csirkemell szerepel)
  • 3 - 4 evőkanál liszt
  • 2 - 3 evőkanál olaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • csorrintásnyi vodka, én szilvapálinkát használtam
  • bors
  • 2 nagyobb alma
  • 1 evőkanál cukor
  • maréknyi mazsola
Elkészítés:
A csirkecombokat kipotyoltam(klopfoltam), sóztam, borsoztam. Az olajat felforrósítottam, a combokat lisztbe mártottam, és az olajon mindkét felüket megpirítottam. Ezután, kb. 1 dl vízzel felöntöttem, rálocsoltam a pálinkát, és puhára pároltam. A hús levéből és a lisztből jó zaftja lett, amikor a hús megpuhult felöntöttem a tejszínnel, picit megsóztam, besűrítettem.
 A cukrot egy lábasban karamellizáltam, felöntöttem hideg vízzel, hogy felolvadjon. Az almákat jól megmostam, héjastól karikákra vágtam, minden karikának a közepét, a torzsáját sütemény kiszúróval kivágtam. Az almákat ezután beletettem a karamelles vízbe, rászórtam a mazsolát, és puhára pároltam, de csak éppen annyira, hogy az almák ne törjenek össze. Legjobb ha lapos edényben készítjük, hogy az almaszeletek elférjenek egymás mellett, így szép épek maradnak. Ezekkel az almaszeletekkel tálaltam a csirkehúst.

13 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, biztos nagyon finom! A férjem ha látná a receptet mondaná: ez csak jó lehet mert van benne pálinka.

eSKa írta...

Nagyon gusztán tálaltad. Biztosan finom, kicsit pikáns lehet. Ki fogom próbálni.

Helga írta...

Ez biztosan nagyon finom lehet.

Cecilia írta...

Biztos ki fogom próbálni! Szerintem nagyon fincsi lehet. Már érzem is az ízét a számban:))

Maria írta...

Kérlek nézz be hozzám, egy díjat szeretnék továbbadni Neked!

wendyweekendgourmet írta...

Thanks for following my blog...now that I figured out that you are in Hungary, I can translate and visit you as well!! It took me a few tries to guess your home and language, but I DID IT!!

Gizus írta...

Egy kis meglepetés vár nálam! :)

Bors and Pepper írta...

Szia! Nálam is vár Rád valami :)

barbette írta...

Nahát Kata! Milyen csuda jó receptekkel örvendeztetsz minket!

Kati írta...

Éva, akkor elkészítheted a férjednek.:)

eSKa, köszönöm, kicsit pikáns a mi sós ízvilágunkhoz képest, de nagyon finom.

Helga, finom nagyon, tényleg.

Cecilia, majd számolj be ha elkészítetted, hogy ízlett-e?

Maria, köszönöm a díjat.

wendyweekendgourmet, Thank you for visiting me, yes, I write in Hungarian. I visited your blog several times already, I like your recipes. Happy to see you sometime on my blog. You can be the following.


Gizus, köszönöm a díjat, és köszöntelek a blogomon.

Bors and Pepper, köszönöm a díjat.

barbette, örvendek, hogy találtál nálam olyan receptet, ami tetszik.

Panna írta...

Nagyon gusztusos, ráadásul szép a tálalás is!

Ditta írta...

Nagyon fincsi lehet,gyümölcs,husi egyben jöhet!:-)

Kati írta...

Panna, köszönöm.

Ditta, tényleg nagyon finom volt.