Hozzávalók
( 4 – 5 személy részére): 4 felső csirkecomb, 50 dkg
karfiol, néhány zsenge karfiol levél, 2 nagyobb sárgarépa, 1
hagyma, 6 cikk fokhagyma, 15 dkg zöldborsó, só, bors, kevés olaj,
5 dl házi paradicsomlé, kis csokor kapor.
Elkészítése:
A csirkecombot sózzuk, borsozzuk, kevés olajon fehéredésig
pirítjuk, felöntjük kb 2, 5 dl vízzel, amikor felfőtt hozzáadjuk
a hagymát, fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, ha
szükséges még sózzuk, együtt puhára főzzük. Amokor a hús már
majdnem elkészült, hozzáadjuk a rózsáira szedett
karfiolt, puhára főzzük, végül hozzáadjuk a zsenge karfiol
leveleket, a zöldborsót, a paradicsomlevet, összeforraljuk,
megszórjuk a finomra aprított kaporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése