2019. március 26., kedd

Ibolyás tavaszi saláta

Nem csak szép, hanem finom is :)


Hozávalók ( 2 személy részére): fél fej jégsaláta, 6 gomba, 2 zöldhagyma, 1 maréknyi sóska, 1 maréknyi versengő saláta, fél kigyóuborka, 5 dkg telemea sajt, 1 kis csokor ibolya, 1 avokádó, 2 keményre főtt tojás, kis csokor kapor, só, kevés olívaolaj.
Elkészítése: A gombát kevés olajon megpirítjuk. A jégsalátát, a főtt tojást, a sült gombát, a telemeat kockára , a zöldhagymát, uborkát karikára vágjuk, hozzáadjuk a sóskát, a versengő salátát, a finomra aprított kaport, az ibolya fejeket, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, összeforgatjuk, a meghámozott, legyező alakú avokádóval diszítve tálaljuk.

Megjegyzés: Ibolya hiányában más ehető virággal is kipróbálhatjuk, orgonával, árvácskával, pitypang virággal, csak arra vigyázzunk, hogy por - és szennyeződésmentes helyről szedjük.

Nincsenek megjegyzések: