2019. március 16., szombat

Fokhagymás csirkemáj currys sült karfiollal

A csirkemáj mindig is kedvencem volt, s diéta idején jó is, mert tele van fehérjével. Most sült karfiol került hozzá köretként.


Hozzávalók ( 2 személy részére): 20 dkg csirkemáj, 5 cikk fokhagyma, 5 koktélparadicsom, só, bors, csorrintásnyi olaj. A körethez: 25 dkg karfiol, 6 evőkanál olaj, 2 teáskanál curry - por, 1 kisebb hagyma, 4 cikk fokhagyma, ízlés szerinti chili, só, bors.
Elkészítése: A karfiolt rózsáira szedjük, majd vékonyabb lemezekre vágjuk. Az olajat elkeverjük a curry - porral, a csíkokra aprított hagymával, fokhagymával, chilivel, sóval, borssal, alaposan beleforgatjuk a karfiolt, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, 180 fokra melegített sütőben kb 20 - 25 perc alatt megsütjük. Sütés közben egyszer átforgatjuk.
Amikor a karfiol már majdnem kész elkészítjük a májat. A finomra aprított fokhagymát kissé átforgatjuk az olajon, hozzáadjuk a májat, sózzuk, borsozzuk, kb 5 perc alatt készre sütjük, az utolsó két percben hozzáadjuk a karikára vágott koktélparadicsomot.

Nincsenek megjegyzések: