2019. március 21., csütörtök

Feta sajttal töltött csirkecomb quinoás brokkolival

Itt a tavasz, ismét igyekszem megszabadulni a télen felfutott kilóktól, igyekszem egészségesebben étkezni, sok zöldség, nagyon kevés hús, semmi kenyér.
Ez a görögös stílusú csirkecomb feta sajttal töltve nagyon finom, és a quinoás körettel nem is annyira kalóriadús.


Hozzávalók ( 3 személy részére): 6 felső csirkecomb, 15 dkg feta sajt, 8 dkg tömlős krémsajt, 10 - 15 koktélparadicsom, 15 mag nélküli zöld olajbogyó,6 cikk fokhagyma, 2 hagyma, kis csokor kapor, só, bors, kevés olaj.
A körethez: 50 dkg brokkoli, 15 dkg quinoa, 5 dkg feta sajt, só, pici olaj.
Elkészítése: A csirkecombokat kicsontozzuk, megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A feta sajtot villával összetörjük, hozzáadjuk a krémsajtot, a finomra aprított kaport, pici borsot, összedolgozzuk. A fűszerezett csirkecombokat kiterítjük, mindenik közepébe kanalazunk egy evőkanál feta krémet, beleteszünk egy - egy félbe vágott koktélparadicsomot, egy - egy olajbogyót, ezután összehajtjuk, fogvájóval összetűzzük. Az így előkészített combokat egy olajjal alaposan kikent tepsibe helyezzük, köréje szórjuk a megmaradt olajbogyót és koktélparadicsomot, a négybe vágott hagymát, alája öntünk kb fél dl vizet, alufóliával lefödjük, 180 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük, majd az alufóliát eltávolítva pirosra sütjük.
A quinoát kevés olajon kissé átpirítjuk, sózzuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi, lefödve puhára pároljuk, míg az összes vizet felveszi.
A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A brokkolit összeforgatjuk a quinoával, a darabosra tördelt fetával, ha szükséges sózzuk.

Nincsenek megjegyzések: