Hozzávalók:
10 dkg liszt, 15
dkg teljes kőrlésű búzaliszt, 2 dkg élesztő, 1 dl tej, 1
kávéskanál cukor, fél kávéskanál só, 2 evőkanál olívaolaj;
a töltelékhez: kb. 60
dkg spenót,
5
cikk fokhagyma, pici olaj, 30
dkg júhtúró.
A kenéshez:1
tojás
Elkészítése:
A
spenótot leforrázzuk, leszűrjük, késsel kissé megvagdossuk, a
finomraaprított fokhagymával együtt az olajon kissé átforgatjuk.
Az
élesztőt a cukorral és a langyos tejjel elkeverjük, felfuttatjuk.
A liszttel, a sóval, az olívaolajjal, az élesztős tejjel rugalmas
tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Amikor a tészta megkelt, vékonyra nyújtjuk, megkenjük a
spenóttal,
rámorzsoljuk
a túrót,
utána pedig szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 2 cm széles
darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt kör
alakú tepsibe
helyezzük, megkenjük
a felvert tojással, 180
fokra előmelegített
sütőben, 15- 20 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: A júhtúrót bármilyen más sajttal is helyettesíthetjük.
Megjegyzés: A júhtúrót bármilyen más sajttal is helyettesíthetjük.
1 megjegyzés:
her latest blog replica gucci bags learn the facts here now pop over to this website More Info look at this web-site
Megjegyzés küldése