2017. január 9., hétfő

Édes, fahéjas kukoricakása

Most készítettem ilyet életemben először, de nagyon, nagyon finom, mint egy puding :)


Hozzávalók (2 személy részére): 4 dl tej, 1 dl víz, 4 evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 2 fahéj rúd, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1 – 1, 5 dl kukoricaliszt, pici só. 5 dkg halva a tálaláshoz. 
Elkészítése: A vizet hozzáadjuk a tejhez, beletesszük a fahéj rúdakat, felforraljuk, 2 – 3 percig gyöngyöztetjük, majd a fahéjat eltávolítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a sót, majd fokozatosan belecsurgatjuk a puliszkalisztet, folyamatosan kavargatva pudding sűrűségűre főzzük, tálkákba öntjük, halvával a tetején tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

2 megjegyzés:

IsaBella írta...

Hm, ez nagyon jól hangzik!

Kati írta...

IsaBella, az is, hidd el :)