Hozzávalók (2 személy részére): 4 dl tej, 1 dl víz, 4
evőkanál cukor, 3 tasak vaníliás cukor, 2 fahéj rúd, 2 teáskanál őrölt fahéj, 1
– 1, 5 dl kukoricaliszt, pici só. 5 dkg halva a tálaláshoz.
Elkészítése: A vizet hozzáadjuk a tejhez, beletesszük a
fahéj rúdakat, felforraljuk, 2 – 3 percig gyöngyöztetjük, majd a fahéjat
eltávolítjuk. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, a sót,
majd fokozatosan belecsurgatjuk a puliszkalisztet, folyamatosan kavargatva
pudding sűrűségűre főzzük, tálkákba öntjük, halvával a tetején tálaljuk.
Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.
2 megjegyzés:
Hm, ez nagyon jól hangzik!
IsaBella, az is, hidd el :)
Megjegyzés küldése