2017. január 11., szerda

Édes, kókuszos pogácsa

Az angol scones egy újabb, kókuszos változata, teához, kávéhoz kitűnő :)


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 1, 5 teáskanál sütőpor,  5 evőkanál barna cukor, 1 tojás, 15 dkg margarin, 1 – 1, 3 dl tej, pici só.  A megkenéshez: 1 tojás. A tálaláshoz savanykás gyümölcsdzsem és vaj.
Elkészítése:  A lisztet elkeverjük a cukorral és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást és fokozatosan a tejet, könnyű tésztává gyúrjuk. A tésztát lisztezett munkalapon kb 2 cm vastagra nyújtjuk, kerek tésztaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A megmaradt tojást felverjük, megkenjük vele a pogácsákat. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon rózsaszínre sütjük.
Vajjal, savanykás dzsemmel megkenve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: