Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 3 alma, 1 tojás, 2 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál liszt, kb 1 dl tej, fél teáskanál olaj, csipetnyi só. Liszt a forgatáshoz, olaj a sütéshez, 3 – 4 evőkanál fahéjjal kevert porcukor a tálaláshoz.
Elkészítése: Az almát megmossuk,
megtörüljük, karikákra vágjuk, a magházát kisebb süteménykiszúróval vagy késsel
eltávolítjuk. A tojást habosra kavarjuk a cukorral és a sóval, hozzáadjuk a
lisztet, majd fokozatosan a tejjel palacsintatészta állagúra higítjuk, végül
hozzáadjuk az olajat. A karikára vágott almát lisztbe forgatjuk, majd a
masszába, felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral
megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése