2017. január 2., hétfő

Fahéjas bundás alma

Finom nagyon :) Alma imádóknak kötelező :)


Hozzávalók (3 – 4 személy részére): 3 alma, 1 tojás, 2 evőkanál barna cukor, 4 evőkanál liszt, kb 1 dl tej, fél teáskanál olaj, csipetnyi só. Liszt a forgatáshoz, olaj a sütéshez, 3 – 4 evőkanál fahéjjal kevert porcukor a tálaláshoz.

Elkészítése: Az almát megmossuk, megtörüljük, karikákra vágjuk, a magházát kisebb süteménykiszúróval vagy késsel eltávolítjuk. A tojást habosra kavarjuk a cukorral és a sóval, hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejjel palacsintatészta állagúra higítjuk, végül hozzáadjuk az olajat. A karikára vágott almát lisztbe forgatjuk, majd a masszába, felforrósított olajban aranybarnára sütjük. Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: