Hozzávalók (4 személy részére): kb 25 dkg kukoricaliszt, 2
evőkanál vaj, 1 cukkini, 15 dkg tömlős krémsajt, 5 dkg sajt, fejenként 1 tojás,
kis csokor friss kapor, só, bors, szárított bazsalikom, kevés olaj.
Elkészítése: kb 1 liter vizet felforralunk, hozzáadjuk a sót,
a bazsalikomot, belecsurgatjuk a kukoricalisztet,beletesszük a vajat, folyamatosan kavargatva lágy puliszkát
főzünk. Egy kisebb tepsit kivajazunk, elterítjük benne a puliszkát, hagyjuk
kihűlni, majd kockákra vágjuk. A cukkinit karikára vágjuk, borsozzuk, kevés
olajon megpirítjuk. A kihűlt,
felszeletelt puliszkát, kevés olajon megpirítjuk, megkenjük a krémsajttal,
ráhalmozzuk a cukkinit, megszórjuk reszelt sajttal. Fővő vízben lágy
buggyantott tojást főzünk, a szendvicsek tetejére helyezzük, megszórjuk friss
kaporral. Azonnal tálaljuk.
Megjegyzés: Krémsajt helyett vagy mellett házi pástétomot is
kenhetünk a szendvicsekre.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta! Egyszerű étel, mégis különlegesség :-)
Katalin, igen, köszi :)
Megjegyzés küldése